Hur tänker jag kring SATS. Att jag nu instruerar igen efter att vi höll stängt i två veckor. Jag kände att jag ville skriva lite. Ingen har påpekat något eller sagt något men kände jag vill dela med mig hur jag tänker, kanske för att samla tankarna lite själv också. Jag vet hur mycket gymmet, passen och träningen betyder för många av er i er vardag och i ert välbefinnande, medan andra inte alls kan tänka sig gå till gymmet nu. Jag respekterar båda.

Torsdag den 12 mars, kl 12:00, stängde vi, tills vidare, pga Coronasituationen. Det var väntat och vi hade fått löpande information varje dag från SATS ledning. Jag hade nog inte förväntat mig annat. Det enda rätta och jag blev oerhört stolt över SATS som min arbetsgivare att man tog det stora ansvar då vi nog var den enda gymkedjan som faktiskt stängde. Stolt men samtidigt blev jag så oerhört ledsen. För det blev nu på allvar, det var verkligen på riktigt. Det kom så nära. Jag hade nästan gråten i halsen men kände att det var ju det enda rätta, men en stor del försvann så snabbt från min vardag. Kändes som mina 6 fasta pass med er bara rycktes bort. Tomhet! Att vara instruktör på SATS är min stora passion. 21 år har jag varit instruktör! I halva mitt liv! Utan uppehåll, mer än min underbara mammaledighet, och kort tid när jag bröt foten. Men sen har jag instruerat och aldrig tröttnat och kommer säkert instruera i minst 20 år till!😄

Det blev tomt, men samtidigt var det precis då jag själv också blev sjuk, så jag hade ju inte kunnat instruerat ändå. ”Bra timing” Och nu i efterhand, med alla de symtom jag då hade, så tror jag tusan att jag hade corona. Jag som aldrig är sjuk, var sjuk i två veckor, med hosta, förkylning, tappade smak och lukt och när händer det?! Har aldrig hänt mig! Dock hade jag aldrig någon feber. Men för att inte gå in på för mycket detaljer, la Grande finale så fick jag diarré! Japp! Vi lämnar det där. Jag kommer ju aldrig få reda på om det var Corona eller inte men prickade nog in alla symtom det fanns. Hoppas innerligt det där blodproven kommer framåt för allmänheten som faktiskt kan visa om du har haft Covid-19 eller inte! Jag hade verkligen velat veta!

Två veckor senare togs besluten att vi skulle öppna upp. I Sverige iallafall. Norge och Danmark skulle fortsatt vara stängda. Men ÄNTLIGEN! Lycka! Glädje! EUFORI! Jag var frisk, starkare än någonsin, ville träna, ville instruera, men…var det säkert? Ris och ros från medlemmar och starka reaktioner men så är det väl alltid dock mest ros.

För mig var det dock inte självklart, även om jag hoppade högt av beslutet. Jag pratade med Christer då vi båda arbetar hemifrån nu en månad tillbaks, det blev för mig ett gemensamt beslut om jag ska kliva tillbaks och instruera, enormt viktigt för mig att Christer också kände ok och det var det självklart. Vi jobbar båda hemifrån, vi har Milo på förskolan då Milo först var hemma 3 veckor, första veckan för han själv var sjuk och sen under mina två veckor då jag tycker det känns väldigt märkligt om en av föräldrarna är sjuka, ska då den andra gå och lämna barnet? I dessa tider?! Enligt Folkhälsomyndigheterna så kunde man ju det, men vi höll Milo hemma då med, med respekt för alla hans kompisar och andra föräldrar på Förskolan. Jag var ju inte sängliggande så jag kunde ju ändå aktivera Milo här hemma och låta Christer få jobba på. Just då kändes det heller inte självklart att ha Milo på förskolan då det diskuterades mycket kring det så jag höll honom hemma några extra dagar men idag känns det faktiskt bra med allt dom också gjort och gör där.

SATS är mitt arbete, det är en del av min inkomst, jag kan inte bara göra som våra medlemmar, välja träna eller inte, det här är en del av mina jobb. Precis som du går till jobbet, ni som fortfarande är kvar på en arbetsplats och inte har möjligheten att jobba hemifrån, min arbetsplats är SATS och alternativet för mig hade varit tjänstledigt, och det ville inte jag. Samt att passionen är väl den som trots allt slår högst. Så det har jag kanske känt vid några få tillfällen att man glömmer att det är mitt jobb, när man blir förvånad att jag åker till SATS.  Värre kan jag tycka att sätta sig på en sprängfylld uteservering på Strandvägen eller Stureplan…eller köa på en simpel MQ-REA..eller att fortfarande ha hemmafester, större middagar, sammankomster och fira högtider med nära och kära..det måste vi bespara oss själva och ta i höst.. Ok då..kanske inte MQ-Rean då..om det nu var värt dom pengar du sparade in på…..😳🙄

Jag vet hur oerhört viktigt träningen är för många, och dom ville jag nå och finnas för. När jag sen såg alla åtgärder vi har gjort och gör på SATS med nya städrutiner, minskat antal klasser för att slippa köbildning mellan klasserna, färre antal deltagare vi nu tar in i salarna då vi har tagit bort hälften och har ett maxantal om 20 deltagare per klass för att ge er medlemmar större egen yta i salarna och hålla minst 2 meter mellan varandra, klassbiljetten samlar vi instruktörer inte längre in utan ni lägger dom i en korg. I våra cykelsalar har vi tagit bort varannan sadel på cyklarna så ni sitter med gott utrymme och jag har inga framför mig och du har heller inte mig mittemot dig. Vi har markeringar i golven vid kassor och incheckning och handsprit på plats. Fina tavlor med rutiner att tänka på och påminnas av, vattenkranar ute i gym avstängda. Vi jobbar ihop med er medlemmar då vi har kortat samtliga klasser med 10 minuter där bla stretch utgår och istället använder vi den tid för gemensam städning där vi har obligatorisk avtorkning av allt material som vi har använt. Detta för att hålla den totala tid det står i ditt pass i appen och för att inte dra över tid för nästkommande klass, just för att ha god tid mellan klasser så ni slipper möta folk som ska in på nästa klass. Fungerar oerhört bra. För att det ska vara lika så gäller detta oavsett klass eller tid.

För min del så sätter jag mig i bilen, ombytt hemifrån, aldrig uppskattat min bil så mycket som jag gör nu, och är så tacksam över den. Jag tog ju alltid T-bana till min klass på Hötorget inne i stan tidigare men känner det är inte ens alternativ nu, att sätta sig på en buss eller tunnelbana, utan jag åker direkt till min klass, går upp på scenen och håller mig där och åker sedan direkt hem. Gymmen är relativt tomma så det är inte mycket folk man möter men gruppträningen går oerhört bra. Dock känner jag utmaningen, jag som verkligen är en ”kramperson” – jag älskar ju att finnas där på golvet, prata med er, krama om er stammisar, göra hiva five, hänga med er, höra hur ni mår, det där pratat och stunden innan klass, den blir ju något begränsad nu, men samtidigt känner jag ändå en samhörighet, ”we´re in this together” och vi är verkligen ett team då alla hjälps åt! Anställd som medlem! Alla känner jag tar sitt ansvar och blir fortfarande lika rörd vilket jag alltid säger till er, när alla är så noggranna att städa efter sig! Så jag kan verkligen från hjärtat säga att jag känner mig oerhört säker och är oerhört trygg med de åtgärder vi har gjort och att jag kan hålla mina klasser. Och jag förutsätter att man kommer och tränar när man är helt frisk och annars stannar hemma vid minsta symtom!

Så med det sagt – ”I will still make people healthier and happier! Våra ledord och dom vill jag fortsätta leva efter. Jag tar fortfarande en tag i taget och tacksam för varje pass jag får köra med er!

Här är mina klasser just nu! Jag har tagit bort de tider som var ”dubbelklass” för mig för att slippa springa in till nästa klass. Det hade inte fungerat med våra nya rutiner. Men de kommer förhoppningsvis tillbaka framöver! Samt att jag också hoppas på att snart kunna lägga till OUT DOOR CROSSFIT!! Det är verkligen ett pass jag vill sätta ihop och börja instruera då jag har den utbildningen med.

Du hittar passen på sats.se och i SATS-appen där du kan söka på ”TESS MODIG”

Och! Känner du att du inte vill in på våra center – kolla in alla passen vi har ONLINE!! Varje dag har vi flera LIVE-pass med flera av mina grymma kollegor! Passen hittar du på SATS hemsida.

Är du inte medlem så skicka mig ett meddelande så skriver jag upp dig som GÄST om du vill komma och provträna! Online träningen är öppen för alla!

Välkommen! 🙂

Måndagar SATS 12:00 CYKEL 45 SÖDRA STATION 

Torsdagar 16:30 BODY PUMP SATS Sickla

Fredagar 12:00 CYKEL 45 SATS Hötorget

Lördagar 11:30 BODY PUMP SATS Värmdö

Och! Glitterbyxorna, my ”Friday pants” är givetvis kvar! På FREDAG! Hötorget!😄🥳

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *