Mitt Skanör

Åh! Jag vill tipsa om mitt smultronställe! Där jag växte upp! Som jag blir lika förvånad varje gång när jag hör hur få som har varit här nere eller som inte vet om det alls. Å andra sidan har jag inte koll på Västkusten tex, eller kanske finaste ställena högst upp i norr men Skanör! Skanör med Falsterbo eller även kallat Näset, ligger så långt ner du kan komma i Sverige, på den lilla ”trumpeten” längst ner, mittemot Köpenhamn som bara tar 20 minuter över med tåg, från Malmö då, el än närmre Svågetorp om du kommer från det här hållet. Här, i Skanör, växte jag upp då vi flyttade ner med familjen när jag var 8, så jag började i 2a klass, lågstadiet, här nere. 2005 flyttade jag sedan upp till Stockholm igen då jag hade börjat jobba med radio, men mamma, pappa och även syrran bor kvar här nere.

För mig är det att komma hem när jag åker hit, men hem sen när jag åker till Stockholm igen. Skånska har jag aldrig pratat, och nog vanligaste frågan jag får men inte konstigare än att jag tog aldrig till mig skånskan eftersom vi alla i familjen är stockholmare och jag var stockholmare när jag flyttade ner och den dialekten bestod, även om jag gärna slänger till med skånskan ibland när jag ska skämta. 😋

Så, mitt hem, min pärla, mitt tips, om du inte varit här och sommaren är väl bästa tid att rekommendera och då självklart besöka stränderna som hela Näset är kända för med några av dom finaste stränderna i Sverige. Jag älskar att komma ner hit och känna sanden mellan tårna, vinden i håret och doften av saltet och havet.

Titta Milo! Titta! Här växte mamma upp! Titta havet!😃😍❤️

Posted in: Uncategorized
Kommentarer (2)
  • Mia

    Besökte Falsterbo för första gången i midsomras och blev verkligen förälskad. Vi hyrde ett hus och hade hundar med oss så vi promenerade väldigt mycket. Upplevde att alla människor är väldigt trevliga som man mötte under promenaderna. Alla med ett leende och ett litet hej 😀 kommer tillbaka snart.

    Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *