*Varning för starka bilder*

Jag har nog alltid tittat med smått avund på de som har så där tjock, fint hår, där varenda strå ligger perfekt, eller där hästsvansen är rejäl och tjock och svajar snyggt när dom rör sig. Hur kan alla ha så snyggt hår på Instagram?! 😀 Vad mycket håret gör med ens personlighet egentligen. Inget jag har gått och tänkt på varje dag kanske då vi alla är olika och jag har bara hajat läget, jag har helt enkelt inget tjockt, svallande hår. Det är ok. Det finns värre saker, men va kul det skulle vara att få ha lite mer stuns i håret för efter min graviditet, under amningen, fick jag ett hårtapp av dess like. Det blev jätte tunt och livlöst och på sidorna har mitt hår gått av, står åt alla håll.

Extension har jag provat, en gång, aldrig mer. Det är jätte fint på många, men min livsstil och vardag tillåter inte det riktigt känner jag med mycket träning, som instruktör på SATS, oftast sen med närliggande affärsmöten som jag brukar lägga direkt efter. Inga extensions i världen kan rädda dig för att vara snygg i håret om du inte lägger ner tid på det och tiden har jag inte riktigt, eller intresset är det nog mer. När jag provade så kunde jag inte komma ifrån känslan att det var inte jag. Jag som är väldigt mycket för det naturliga, som förvisso bygger fransar men det är mer av lathet och just anledning tidssparande då jag älskar att kasta mig ut ur duschen och vara ”klar”, för fransarna gör att jag inte ens behöver sminka mig mycket mer. Det gillar jag. Jag kunde väl också känna att extension ”lurar” en lite att tro att man har tjockt, fint hår, medan det är helt tvärtom. Dagen du tar ur dom så känner du dig som skallepär och kan tänka mig enormt beroendeframkallande. Jag lämnade det snabbt. Inte riktigt min grej. Mer min grej tror jag detta nu är som jag ska komma till, som jag var på i onsdags, min första behandling, hos Nordic Hair Clinik –  PRP: Platelet Rich Plasma! 

PRP står för “Platelet Rich Plasma”. Behandlingen är helt naturlig och det är viktigt för mig att känna och kunna stå för. Det som görs är att blod upptas, enkelt, snabbt, med ett litet sprutstick, likt en ”sänka” i armvecken, blodet centrifugeras sedan i en maskin bredvid dig där du ligger under några minuter. Koncentrerade tillväxtfaktorer utvinns och injiceras sedan direkt i områden i behov av läkning och stimulans. Detta kan göras både i hud och hår och för min del så är det då håret.

Hårsäckarna ska vakna. När tillväxtfaktorerna injiceras i mina trötta hårsäckarna startar en mängd positiva reaktioner i huden då stamcellerna får signaler om att produktionen av hårceller ska öka, vilket betyder fler byggstenar till varje hårstrå. PRP skapar även nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring.

Hur många behandlingar? Nordic Hair Clinic hittar lösningen helt anpassade till varje enskild individ. Så efter en noga gjord konsultation och undersökning kommer ni fram till vad som passar dig.  Jag kommer att göra 3-4 gånger och första resultatet ser du redan efter 10 veckor.

Jag tänkte, jag tar dig med och skriver om det för jag är bara glad att jag har börjat göra något åt det som aldrig gjort något sånt här liknande och är jätte exalterad. Jag har före bilder som vi tog vid konsultationen som vi sedan kan jämföra med efter och när det har gått ett tag. Jag har lagt upp en underkategori som jag döpte till PRP, under min tidigare kategori ”Skönhet Hudvård Make Up” så samlar jag alla inlägg där och där ligger även det första inlägget jag gjorde.

Redo för lite ”starka” bilder – om du är spruträdd så ska du sluta läsa nu.

Här kommer bilder tagna från kliniken från mitt första besök!

Bilder: Nordic Hair Clinic @mr.anderssons

Om jag var så där glad hela tiden? Nej det var jag inte! Glad som jag oftast annars är. Men vi hade rätt kul under behandlingen då jag blev så full i skratt av Kim, fotografen, som sprang runt och fångade ”good stuff” som han sa. Sen pladdrar jag väl på och brukar skämta när jag blir nervös, för lite nervig var jag. 🙂

Behandlingen är helt ok. Outhärdligt var det inte, långt ifrån, bilderna kan nog se värre ut än var det var, bli inte rädd. Du ligger riktigt bekvämt, i ljusa fina lokaler, skön musik, lugna, proffisionella sköterskor med många års erfarenhet och utbildningar, och nålarna är riktigt små. Men det var heller inte en skön 60 minuters avkopplande spabehandling. Det sticker så klart, men känns helt ok. Timmen som det tog gick dessutom rätt så snabbt. Känslan är så olika för alla som vi pratade en del om då för mig var sticken lite olika, kändes mer där fram, medan andra faktiskt har lyckats somna vid sin behandling. Somna kunde inte riktigt jag. Jag höll mig vaken och hoppades på att jag skulle få ett bokmärke när jag var klar för jag kände mig jätte duktig! Jag fick inget bokmärke, men jag fick ju fina bilder!

Vill du läsa mer om behandlingen hos Nordic Hair Clinic, och kanske boka en egen konsultation? Jag kan varmt rekommendera det. Du hittar det HÄR! 

*I stolt samarbete med Nordic Hair Clinic* www.nordichair.se @nordichairclinic

Posted in: PRP behandling
Kommentarer (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *