Nämen godmorgon! Nu ska du få läsa och hänga med på något spännande! Orkar du läsa? Gå ta en kopp kaffe och kom tillbaks till mig så ska du få höra!

Jo! Jag har ju på sistone på min Instagram skämtat en del om mitt risiga hår, det ligger en hel del sanning bakom dom skämten och jag har inga problem att bjuda på det, jag har nämligen fått så sjukt livlöst, tråkigt, tunt hår och brukar väl vid närmare eftertanke alltid ha det så här års om vintern men nu är det liksom en nivå högre, eller lägre, beror på hur man ser det. 🙂 Jag tror tusan jag halkade in på det så kallade och beryktade amningshåret. Som för min del kom EFTER jag slutade amma vilket jag gjorde i december, strax innan Milo fyllde 1.

Jag har väl aldrig haft något snyggt, svallande tjock hår direkt, I wish, jag har helt enkelt det klassiska ”skandinaviska håret”, många men tunna hårstrån, typ. Men! Så hände det! När jag blev gravid! Yes! Jäklar vilken lejonman jag fick! ÅÅ så mycket hår! ÄNTLIGEN hade jag en riktig tjock hästsvans och på mig blev det plötsligt så stor skillnad för mitt främre hår, som ALDRIG tidigare kommit ner jämnlångt med resten, blev äntligen lika tjock och fylligt och det var nog det som gjorde den stora skillnaden. Vad kul det plötsligt blev att fixa med håret vilket jag aldrig riktigt brytt mig om tidigare. Jag var ju dock inte sen att hajja att det där svallet skulle ju senare ryka, ”underbart är kort” som Povel Ramel skrev.

Jag fick det där ”raset” som alla pratar om, i maj, Milo kom i januari. Från att inte ”hårat” ett enda hårstrå över ett år så fick jag fullt med hår i händerna när jag duschade. Jag lärde mig att under en graviditet så stängs hårsäcken, och du tappar inte de hårstrån som du normalt skulle göra per dag då vi alla tappar hår, mer eller mindre dagligen. Och det är det som sen händer, när du längre inte är gravid, då tar håret igen det och släpper allt hår som du egentligen skulle ha tappat innan, vilket kan upplevas som att du tappar allt ditt hår, men så är det ju inte riktigt. Jag var ganska lugn med detta då jag visste om det och tyckte att det ändå trots allt höll sig ganska bra, året ut.. För då slutade jag att amma, i december och då! Då kom största skillnaden. Håret nu längst fram, ”lugg håret” och vid tinningarna hade typ gått av!! När hände det?? Jag trodde först det var min bottenfärg efter ett frisörbesök så min frisör fick sig en känga, stackars Divo som garanterade att det inte var det för jag har gått till en mörkare bottenfärg och slutat göra mitt hår ljusare som innan, vilket är mer skonsamt. Det är väl ditt bebishår sa Divo men hell no! Håret på sidorna hade tusan gått av! Jag började googla ”amningshår” och det är bara att se bilderna som kommer där! Det var mitt hår det! Och insåg ganska snabbt att det kunde ha varit värre för det fanns kvinnor med riktiga ras och kala fläckar på bilderna och va vanligt det verkade vara! Men så illa hade ju inte jag riktigt, mitt hår hade ”bara” blivit tunnare, livlöst och då gått av på sidorna, vilket stort sett mest syntes när jag hade hästsvans. Då stod det åt alla håll. Då kan du ju se mig när jag hade kört mina pass på SATS, när jag var helt svettig, och två taggar stack ut på sidorna! Hahah! Jösses! Ja, jag skrattar för vet du. Därav att jag skämtar om det, jag är inte så fåfäng och bara kände, att så får det vara då, jag har världens underbaraste son och det är väl det minsta jag kan ta för honom, det är ”bara ett hår” det växer ut, jag har en man som älskar mig, men självklart har jag varit frustrerad många mornar och när man ska ut på galaj när man inte får till håret ”så där snyggt” och kännt mig allmänt risig, håret är ju faktiskt en stor del av ens personlighet. Men så kommer jag till det underbara!

I mina inlägg då på Instagram där jag just skämtar om mitt ”amningshår”  – jag blir då kontaktade av underbara Maggie Stolt, som driver Nordic Hair Clinic. Som visade sig följt mig länge på blogg och Instagram, och också faktiskt känner Christer sedan Gävle tiden, och grym som hon är på sitt jobb så fångade hon upp mina inlägg, hon såg ju med tränat öga vad jag behövde, och kontaktade mig, presenterade sig och frågade om jag inte ville komma dit för ett förutsättningslöst möte, konsultation så hon fick ta en titt på mitt hår! Men är inte det här fantastiskt, hur Instagram och sociala medier fungerar, när det fungerar RÄTT, när man genom sina inlägg kan få tips och tankar från er läsare och följare som vill hjälpa! För jag är verkligen inte sen på det att höra mig för, nyfiken som jag är, OM det är under naturliga grunder. Och finns det något naturligt man kan göra för mitt hår som just nu skriker efter hjälp så vill jag gärna höra mer om det. Maggie var ganska så säker på vad mitt hår behöver just nu så vi träffades! Över ett samtal på hennes fina klinik på Kungsholmsgatan här i Stockholm, och ni vet när man bara känner så fort man kliver in genom dörren, att ja! Det här kommer bli bra! Och sen får träffa Maggie, världens mest ödmjuka, varma, glada, proffisionella kvinna, så kände jag att jag vill bara komma tillbaks hit! Låt oss fixa mitt hår! Nu!

Vet du, det här inlägget är tok för långt nu, beundrar dig för att du ens orkat läsa hit och jag tänkte, nu vet du bakgrunden. Jag kommer skriva mer om Maggies och mitt samtal i nästa inlägg och mer om PRP – för det är just det som jag kommer gå igenom som vi kom fram till! Maggie såg över mina hårsäckar, lätt och enkelt  via grym teknik med en kamera och man kan säga som så här – mina hårsäckar sover! Vi måste väcka dom till liv! Och det är just det Maggie gör, på helt naturliga vägar! Jag skriver mer om mötet, konsultationen, visar mer bilder och vad nästa steg är, i nästa inlägg, så får du en liten andpaus. Vill du dock redan nu läsa mer om PRP hos Nordic Hair Clinic så kan du göra det HÄR! 

Så lovar jag att berätta mer och ta med dig på denna resan redan från början då jag ska tillbaks redan nästa vecka! Jag är sjukt taggad för detta! I dubbel bemärkelse för det är just taggat som mitt hår är just nu! Hahaha! Ja jösses!

Hörs och syns sen!

Kram från Spike! Tess 🙂Bild FÖRE:Bild EFTER! På ETT besök! Va?!   Skojja bara! 😝😂 Riktiga bilder kommer självklart! Låt inte skenet bedra på den där bilden för bättre än så får jag inte håret just nu, även om det är rätt platt och livlöst när det är nytvättat och måste just platta till det lite för få glansen, vilket i sig sliter så klart bara det, jag vet, men annars ser jag ut som en risboll. Men det ska vi nog få bukt på nu. Jag litar på Maggie! Spännande va! 😃

Kommentarer (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *